TRADUCTOR

5 d’abr. 2012

Luces rojas

Director: Rodrigo Cortés
Productor: Rodrigo Cortés, Adrián Guerra
Any: 2012
Lloc oficial: http://www.lucesrojas-es.com/

Avui parlem de Luces Rojas, l'última cinta de Rodrigo Cortés. La història tracta de dos investigadors d'efectes paranormals (Sigourney Weaver i Cillian Murphy),  que intenten demostrar si aquests efectes són un frau o no a través de la física.  Després de trenta anys d'absència, Simon Silver (Robert de Niro), un dels psíquics més importants,  reapareix al públic acaparant tota l'atenció dels científics i del públic general. L'interès del personatge representat per Cillian Murphy per en Silver va en augment, sobretot a mida que comencen a produir-se diversos efectes paranormals als que no troba explicació.

Una història que en un principi podria parèixer interessant, al final acaba convertint-se en quelcom molt poc original, ja que hi ha moltes percussores d'aquest tipus de cinema en les que res és el que pareix com "El sexto sentido" o "Los otros", i per tant aquesta no acaba sorprenent a l'espectador. De fet, la pel·lícula és inclòs una mica previsible i l'espectador pot arribar a suposar ja d'un bon començament on està el quit de la qüestió.

Cal destacar l'actuació de Robert de Niro i de Sigourney Weaver, encara que tot el pes dramàtic de la pel·lícula recau sobre Cillian Murphy, ja que és el personatge més construït. També és destacable l'actuació de Leonardo Sbaraglia com un dels il·lusionistes que els dos investigadors tracten de desemmascarar com a farsant.

Cortés intenta també enllaçar aquestes investigacions amb motivacions personals, però que queden una mica de costat, sense acabar de collar dins de la trama, com el fill prostrat al llit de Sigourney Weaver, i que de fet no aconsegueix que a l'espectador li produïsca sensació alguna.

Pareix que Cortés s'haja centrat més en buscar uns efectes paranormals efectius, i les seves explicacions, que en acabar de lligar tota la història de la cinta. A més, el desenllaç final resulta molt pobre.

Així i tot és una pel·lícula prou entretinguda, que en cap moment avorreix, però per a res és una gran cinta.

Nota: 6

by Cinexina

1 comentari:

  1. És una mica decebedora, sí. Però cal dir que el director es va assessorar força bé, ja que tots els trucs dels presumptes psíquics es corresponen amb casos reals. Salut!

    ResponElimina