TRADUCTOR

24 d’oct. 2011

Contagio

Director: Steven Soderbergh
Productor: Stacey Sher. Gregory Jacobs. Steven Soderbergh.
Any: 2011

Després d'un temps sense escriure al bloc, avui tornem a ser aquí degut a que finalment i després d'uns quants caps de setmana sense poder anar al cinema, el passat, finalment, vam poder anar-hi. La veritat és que teníem ja moltíssimes ganes de poder anar  així com de tenir també temps per a actualitzar el bloc.

Cinecito va elegir veure aquesta pel·lícula, ja que com que som una parella molt democràtica, si no hi ha cap pel·lícula en concret que volem veure, ja a l'inici de la nostra relació vam establir que cada setmana elegiria un de nosaltres la cinta que veuríem. Així doncs, aquest cap de setmana era el torn de Cinecito i va elegir "Contagio".

La cinta tracta de la propagació d'un virus que ningú sap què és i que es transmet molt ràpidament arreu del món. Una de les atraccions per a veure aquesta pel·lícula és la gran quantitat de cares famoses que trobem com a protagonistes: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Marion Cotillard,  Gwyneth Paltrow i Laurence Fishburne.  Tot comença quan Beth (Gwyneth Paltrow), torna a Minneapolis d'un viatge de negocis a Hong Kong, al poc temps comença a tindre uns símptomes pareguts als d'un refredat comú, però poc després mort a l'hospital. Al produir-se diversos casos com aquest arreu del món, tant l'Organització Mundial de la Salut com el Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units treballen paral·lelament per esbrinar a quin tipus de virus s'enfronten i veure com es pot acabar amb ell.

Sincerament vaig anar al cinema sense moltes expectatives, però la veritat és que la pel·lícula ni em va sorprendre ni em va decepcionar, crec que senzillament em va deixar indiferent. A la pel·lícula conviuen varies històries, sense profunditzar en cap d'elles i deixant al final moltes d'elles inacabades. Aquestes històries mai s'encreuen, però estan totes unides pel virus desconegut. Em pregunto si feia falta tanta estrella per a que les seves intervencions siguen cosa de minuts. Gwyneth Paltrow apareix segons a la pel·lícula, el paper de Matt Damon em pareix insignificant, la pel·lícula s'hagués pogut fer igualment amb el seu personatge que sense ell. Quan veus el personatge de Kate Winslet penses que tindrà un paper important en el desenllaç de la pel·lícula, finalment t'adones que passa sense pena ni gloria, així com el de Marion Cotillard que al final de la pel·lícula pren una decisió prou important però que ningú entén realment que va a fer... Els únics que sí que tenen un paper al llarg de tota la pel·lícula són Laurence Fishburne, que pertany al Centre de Control i Prevenció d'Infermetats dels Estats Units i en conseqüència intentarà esbrinar com afrontar el virus, i Jude Law que és un "periodista" que té un bloc que segueix moltíssima gent i que intentarà traure profit del virus.

Per una altra banda, no s'acaba d'explotar la maldat i l'egoisme humà si una cosa així pogués arribar a passar, sí que dona algunes pinzellades quan es veuen els carrers plens de brossa, actes vandàlics, gent barallant-se per una caixa de racionament... però en cap moment acabes sentint el terror pel que està passant aquesta gent. Potser jo esperava alguna cosa més semblant al llibre d'"Ensayo sobre la ceguera" de José Saramago, en el que de colp la població es va quedant cega i no es sap perquè. Si algú s'ha llegit aquest llibre suposo que entendrà a què em refereixo quan dic que esperava unes altres coses de la pel·lícula.

En definitiva, crec que el tema de la pel·lícula que de primeres pot parèixer prou interessant és queda una mica sense profunditzar en res en especial, ja que no profunditza en els sentiments de la gent, ni en el seu comportament, ni tampoc en la manera d'esbrinar a què s'enfronten, ni com trobar una vacuna.. Tracta de tot una mica, amb algunes històries incompletes, i amb una gran quantitat d'actors com a reclam del públic.

Nota: 6,5

by Cinexina

4 comentaris:

 1. Um, a mi les pelis de virus mai m'han interessat gaire, a no ser que sigui rotllo Fringe, així que aquesta passaré de veure-la.

  ResponElimina
 2. La presència de molts actors famosos emparenta la pel·lícula amb els títols de catàstrofes dels setanta, tot i que aquesta s'assembla més a un thriller. Entretinguda però inconseqüent. Salut!

  ResponElimina
 3. Ja esteu de tornada!! Puff em sembla que no veuré Contagio, no m'atreu gens el tema (Jude Law i periodista...jajajaja)


  Salutacions i que vagi bé parella!

  ResponElimina
 4. ...traigo
  sangre
  de
  la
  tarde
  herida
  en
  la
  mano
  y
  una
  vela
  de
  mi
  corazón
  para
  invitarte
  y
  darte
  este
  alma
  que
  viene
  para
  compartir
  contigo
  tu
  bello
  blog
  con
  un
  ramillete
  de
  oro
  y
  claveles
  dentro...


  desde mis
  HORAS ROTAS
  Y AULA DE PAZ


  COMPARTIENDO ILUSION
  CINEALOPAREJA

  CON saludos de la luna al
  reflejarse en el mar de la
  poesía...
  ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA, TOQUE DE CANELA ,STAR WARS,

  José
  Ramón...

  ResponElimina