TRADUCTOR

31 d’ag. 2011

Una de curts!

Tots els estius es realitza a la nostra ciutat un cicle de curts prou interessant. És el cicle de curtmetratges d' Agustí Comes. Dic que és prou interessant degut a que molts dels curts que es projecten solen ser guanyadors i finalistes d'altres festivals de cine. Desgraciadament i degut a les dates en les que es realitza el cicle, mai podem anar a veure'l, però per sort, fa un temps vam poder assistir a una de les sessions, i la veritat és que vam sortir més que contents amb el que vam poder veure allí.

1. EL TIEMPO PRESTADO. 2008
David González. (15')


Aquest és l'únic dels quatre curts que no he trobat a la web per a que el pugueu visualitzar, així que he ficat una espècie de trailer que he trobat. El curt gira al voltant d'una família, conta la lluita interior que tenen, que és una lluita silenciosa i freda. Tot això vist per l'avi de la família. Es aconsegueix que l'espectador es senta com l'avi gràcies a una serie de plànols lents i llargs. Té una imatge i una estètica molt acurada, també fa un gran us de la llum.

Aquest curt ha resultat guanyador a diversos cicles i festivals de cinema, va obtindre el primer premi a ALCINE41 (festival de cine de Alcalá de Henares), primer premi al IV Festival Relatos Cortos, segon premi al 34CINELX (festival internacional de cine independiente de Elche), premi del públic al concurs de Ciudad Estella... 

2. COMO CONOCÍ A TU PADRE. 2008
Álex Montoya (9')


Aquest va ser un dels curts que més me va agradar dels que es van projectar aquella nit. Segons el director el nom inicial del curt anava a ser "Gatillazo" que ell mateix reconeix que era un nom horrible. Finalment el va anomenar "Como conocí a vuestro padre", per la coneguda serie "Como conocí a vuestra madre" ja que el nom d'aquesta serie diu que sempre li va agradar. El curt és la història d'una parella en la que la dona té un caràcter molt dominant i l'home és més sumís.
El curt es va gravar amb molt poc pressupost, menys de 3.000€, tot va ser una mica improvisat ja que la intenció era provar una càmera nova que havien comprat. Al final van començar a moure'l pel panorama nacional fins que va saltar al panorama internacional.

Aquest curt ha aconseguit més de trenta premis. I una menció especial al festival SUNCANCE (festival internacional de cine de Park City (USA)) de 2010.

3. TURNO DE NOCHE. 2009
Victor Palacios (4')


Aquest curt aconsegueix que l'espectador es fique en tensió en tan sols quatre minuts. Un vigilant d'un garatge del torn de nit es troba de colp amb una nena petita amb camisó a un dels monitors, aquí arranca aquesta història que no té un final previsible.

Aquest curt també ha segut meritori de diversos premis, va ser finalista a la sèptima edició de Jameson Notodofilmfest (2009), menció especial del jurat de València crea '09, premi del públic a Fascurt'09, segon premi a Curtas na rede..

4. ON THE LINE. 2008
Jon Garaño. (12')


Aquest va ser l'últim curt del que vam poder gaudir en aquella sessió. En aquest curt, podem veure a una gent desesperada per intentar trobar una vida millor, i a una altra que fa un treball que comporta molts de sacrificis però que el realitzen amb la convicció dels seus ideals. El curt és una gran denuncia social, i el guió pareix tan autèntic que hi ha un punt en el que ja no saps si és quelcom real o si són actors els que estan participant.

Com tots els anterior, aquest curt ha participat en molts de festivals i ha rebut diversos premis, primer premi al Certamen de Cine y Vídeo Joven de Irun, primer premi a Begibistan'09 (certamen alavés), premi de l'ajuntament d'Elx al millor curtmetratge de ficció en 35mm, primer premi Cortogenia 2009, primer premi del Festival de Cortos de Berriozar...

by Cinexina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada